Piese și accesorii industriale

Cleme de fixare rapida

Aceste cleme de fixare rapida sunt concepute pentru a oferi o actiune de prindere rapida si eficienta, facandu-le instrumente esentiale in aplicatiile in care timpul este esential si va permit sa fixati piesele de prelucrat cu o forta de pana la 500daN, creand o suprafata de lucru mai stabila si eliminand nevoia de reglare constanta. Datorita fortelor mari de strangere mai poarta denumirea de "cleme de strangere de putere".

Unul dintre avantajele principale ale acestor cleme cu actionare rapida este mecanismul lor de eliberare, care permite indepartarea usoara si rapida a obiectului prins. Aceasta caracteristica se dovedeste deosebit de utila in situatiile in care sunt necesare schimbari frecvente, deoarece minimizeaza timpul de nefunctionare si creste productivitatea. Clemele de fixare sunt foarte utile in domeniul confectiilor metalice, tamplarie, prelucrari mecanice in operatii ca sudare, gaurire, alezare sau lipire, in ateliere de sudura si nu in ultimul rand in asamblarea echipamentelor electronice, industria automotive sau ateliere personale.

Fiecare clema de strangere din portofoliul hiqtech este fabricata din otel carbon laminat la rece cu acoperire galvanizata, ceea ce ii confera rezistenta la coroziune, stifturile sunt realizate din INOX iar varfurile de presiune reglabile din cauciuc care ofera o prindere fiabila si anti-alunecare, impiedicand deplasarea piesei datorita fortele de prelucrare. Sunt proiectate pentru a rezista la forte mari de strangere, asigurand o prindere sigura si stabila a piesei de prelucrat in timpul proceselor de fabricatie sau asamblare. Exceptand clemele pneumatice, toate modelele sunt dotate cu un maner ergonomic, rezistent la ulei, din plastic flexibil.

Nu numai ca clemele de fixare cu actionare rapida ofera un proces de lucru mai eficient, dar vin si intr-o varietate de dimensiuni si modele pentru a se potrivi oricarui proiect. De la mici proiecte de hobby pana la lucrari de dimensiuni industriale, exista o clema de fixare pentru orice nevoie. In plus, clemele ofera diferite optiuni de prindere, cum ar fi clemele de prindere orizontale sau verticale, clemele de impingere si tragere, cleme de blocare si cleme de strangere de putere. Aceasta diversitate permite versatilitatea configuratiilor de prindere, asigurand compatibilitatea cu o gama larga de forme si dimensiuni ale piesei de prelucrat.