Duze de sablare cu un grad de inalta performanta si rezistenta ridicata la abraziune.
Sablarea este un proces industrial de procesare a suprafatei diferitelor piese metalice pentru ca acestea sa devina netede sau pentru a se indeparta diverse impuritati. Sablarea umeda si sablarea uscata sunt metode foarte asemanatoare prin faptul ca „proceseaza suprafata obiectului proiectand nenumarate particule abrazive”. Cu toate acestea, ele difera foarte mult in ceea ce priveste dimensiunea abrazivului care poate fi manipulat, reziduurile, acuratetea procesarii si alte aspecte.
La modul esential, o configuratie de sablare este compusa din trei parti diferite:
Pentru sablarea clasica se utilizeaza aer comprimat pentru a trimite praf si nisip catre un obiect pentru a indeparta uleiul, rugina si vopseaua veche. Forma si tipul particulelor de sablare se vor alege in functie de dimensiunea, forma si metalul piesei.
Comparatia dintre sablarea umeda si sablare uscata a beneficiat de mai multa atentie in ultimii 8 ani si a inceput sa aiba loc o tranzitie majora in spatiul de sablare abraziva din cauza acesteia. Aceasta tranzitie se produce de la sablarea uscata la sablarea umeda. Sablare umeda, cunoscuta si sub denumirea de sablare cu vapori, foloseste o suspensie de apa si medii abrazive. Suspensia este sablata pe suprafata care este curatata. Daca ati folosit vreodata o masina de sablare uscata mai mult de 1-2 ore la un moment dat, puteti vedea avantajele majore ale procesului de sablare umeda doar la nivelul procesului. Operatorii echipamentelor de sablare umeda se confrunta cu niveluri mai scazute de praf, vizibilitate sporita, ergonomie mai buna si un nivel de poluare fonica mult mai redus datorita naturii mai silentioase a calitatii constructiei masinii.
Pe langa componentele principale folosite in procesul de sablare (duze sablare, furtunuri sablare, compresor de aer comprimat, instalatii de sablare mobile sau fixe), o categorie de accesorii ce prezinta o importanta deosebita sunt piesele de echipament pentru protectia operatorului la sablare. Fie ca vorbim despre casca de protectie, de costumul pentru sablare sau de sistemul de aer conditionat, toate acestea asigura protectia operatorului si reducerea substantiala a eventualelor riscuri.