Piese și accesorii industriale
Cleme de fixare rapida profesionale marca RAIS online exclusiv prin HIQTECH

Cleme de fixare rapida profesionale marca RAIS online exclusiv prin HIQTECH

  • Postat de: hiqtech
  • La: 7 Jun, 2024

Despre producatorul polonez RAIS exista relativ putine referinte pe piata din România. Însa acest aspect tinde sa se modifice din ce în ce mai mult cu ajutorul HIQTECH LABS, o companie cu capital 100% românesc. HIQTECH extinde acum pe toata piata din România parteneriatul exclusiv al RAIS cu NEXT INDUSTRY, atât prin serviciile de consultanta oferite cât si prin livrarea unei platforme online prin care orice companie sau persoana fizica poate avea acces la achizitia directa a clemelor de fixare rapida produse de RAIS.

RAIS este o companie poloneza având o traditie de peste 40 ani care produce piese de înalta calitate, iar produsele de top prin care RAIS si-a construit un nume de încredere în sectorul industrial este gama sa de cleme de fixare rapida, atât manuale cât si pneumatice. RAIS este astfel un producator foarte apreciat nu doar în Polonia si, în aceasta directie, stau marturie parteneriatele lor cu companii de top de peste hotare: ALMOND ENGINEERING – Scotia, AMF – Germania, BESSEY – Germania, BRAUER – Marea Britanie, IMAO – Japonia, KOPAL – Franta. Portofoliul de servicii RAIS mai include printre altele si operatiuni de taiere cu laser si de îndoire tabla.

Raportându-ne la contextul industrial actual, evolutia proceselor tehnologice este net superioara fata de decadele trecute, însa cu toate acestea exista anumite aspecte cheie, veritabile puncte de inflexiune, de care depinde succesul per ansamblu al anumitor procese de productie. Un astfel de aspect cheie este utilizarea de cleme cu actionare rapida, adica a unor dispozitive de strângere care asigura, spre exemplu, fixarea pieselor în cadrul multor procese de prelucrare. Clemele de strângere sunt astfel elemente de baza pentru asigurarea preciziei si a fluiditatii etapelor procesului de productie. Clemele de fixare sunt foarte utile în diverse confectii metalice, în tâmplarie, în prelucrari mecanice, sunt nelipsite în atelierele de sudura si, de asemenea, în industria automotive. Clemele de strângere rapida nu sunt doar o optiune profesionala. Ele sunt alese inclusiv pentru a fi folosite în ateliere personale, acolo unde se doreste obtinerea unui nivel de calitate superior, de regula peste rezultatele obtinute printr-o angrenare de tip hobby.

O larga varietate de cleme 


HIQTECH face accesibile pe piata din România toate tipurile de cleme produse de RAIS. Asadar, în oferta de pe hiqtech.ro gasim atât cleme de strângere orizontale, cât si cleme de fixare verticale; cleme de fixare push-pull sau cleme de strângere cu cârlig. Exista atât modelele de cleme de strângere manuale, cât si de tip pneumatic. Aceste dispozitive sunt de regula fabricate din otel de înalta calitate si rezistenta, dar regasim de asemenea si cleme fabricate din inox.

În general, materialul din care sunt confectionate clemele RAIS este otel galvanizat sau otel de constructie oxidat, dar exista si modele realizate din inox. Fiecare model de clema vine cu stifturi din otel inoxidabil încorporate în mansoane moletate îmbunatatite termo-chimic. Îmbinarile pieselor sunt lubrifiate din fabrica. La livrare, fiecare clema vine, dupa caz, cu sistem de presare, actuator, sistem de prindere, saiba de ghidare, picior protector din cauciuc, cârlig.

Câteva aspecte tehnice cu privire la cleme


Caracteristicile tehnice ale dispozitivelor de prindere produse de RAIS acopera practic toata gama de utilizari ale acestor produse. HIQTECH ofera astfel atât cleme ce exercita o forta de prindere de aproximativ 200 kg (în conditiile în care clema în sine cântareste 180 g), cât si cleme ce asigura o forta de strângere de 3 tone (greutatea clemei fiind de doar 3,7 kg), si, desigur, o larga varietate între aceste extreme. Fiecare tip de clema este mai adecvata pentru un anumit proces tehnologic. Producatorul poate decide astfel daca sunt mai adecvate clemele orizontale, sau cele verticale (fiecare cu posibilitatea de a avea baza orizontala, verticala, laterala, sau fara baza). Clemele de tip push-pull sunt foarte usor de integrat în ansamblele tehnologice, iar clemele de fixare cu cârlig sunt ideale pentru a asigura fixarea în cadrul sistemelor de montare rapida pentru a genera putere de prindere în spatii reduse prin forta de strângere directa în jos. Clema cârlig se basculeaza cu usurinta pentru înlaturare odata ce este eliberata.

Clemele pneumatice sunt dispozitive de strângere mai complexe care includ si un actuator ce controleaza astfel actiunile dispozitivului. Ele au fost gândite pentru a putea înlocui foarte usor modelul de clema manuala corespondent, fara a fi necesara o reconstructie majora a ansamblelor. RAIS foloseste în cadrul clemelor pneumatice produse de ei actuatoare FESTO, METAL-WORK sau PNEUMAX. Ele se regasesc în oferta RAIS si ca piese de schimb (mai putin FESTO). Alte piese de schimb incluse pentru toate tipurile de cleme sunt: mânerul flexibil, piciorul de protectie din cauciuc, cârligul, arcul, inelul magentic pentru pistoanele pneumatice.

În ceea ce priveste aspectele comerciale, HIQTECH urmareste sa ofere un pret foarte competitiv, care este doar sensibil mai ridicat fata de pretul de lista al producatorului. Atuul parteneriatului direct cu RAIS, facilitat prin colaborarea cu NEXT INDUSTRY, asigura acest cadru foarte avantajos pentru obtinerea în conditii impecabile a acestor produse ce respecta standardele mondiale. Este important de mentionat si faptul ca HIQTECH asigura un timp de livrare foarte avantajos al acestor produse. Astfel, chiar si pentru modelele de cleme care nu se afla în stocul HIQTECH, timpul de livrare nu depaseste (în conditii normale) 10 zile lucratoare.

Viitorul ne rezerva inovatii din ce în ce mai spectaculoase însa fiabilitatea si eficienta sistemelor pe care se bazeaza în prezent industria sunt cele care ne vor conduce gradat acolo. Clemele de fixare rapida sunt niste elemente importante în tot acest cadru si, cel putin pentru viitorul apropiat, ele ramân chiar indispensabile în multe arii de productie industriala.