Piese și accesorii industriale
Cleme de fixare rapida profesionale marca RAIS online exclusiv prin HIQTECH

Cleme de fixare rapida profesionale marca RAIS online exclusiv prin HIQTECH

  • Postat de: hiqtech
  • La: 12 Jul, 2023

Despre producătorul polonez RAIS există relativ puÈ›ine referinÈ›e pe piaÈ›a din România. Însă acest aspect tinde să se modifice din ce în ce mai mult cu ajutorul HIQTECH LABS, o companie cu capital 100% românesc. HIQTECH extinde acum pe toată piaÈ›a din România parteneriatul exclusiv al RAIS cu NEXT INDUSTRY, atât prin serviciile de consultanță oferite cât È™i prin livrarea unei platforme online prin care orice companie sau persoană fizică poate avea acces la achiziÈ›ia directă a clemelor de fixare rapidă produse de RAIS.

RAIS este o companie poloneză având o tradiÈ›ie de peste 40 ani care produce piese de înaltă calitate, iar produsele de top prin care RAIS È™i-a construit un nume de încredere în sectorul industrial este gama sa de cleme de fixare rapidă, atât manuale cât È™i pneumatice. RAIS este astfel un producător foarte apreciat nu doar în Polonia È™i, în această direcÈ›ie, stau mărturie parteneriatele lor cu companii de top de peste hotare: ALMOND ENGINEERING – ScoÈ›ia, AMF – Germania, BESSEY – Germania, BRAUER – Marea Britanie, IMAO – Japonia, KOPAL – FranÈ›a. Portofoliul de servicii RAIS mai include printre altele È™i operaÈ›iuni de tăiere cu laser È™i de îndoire tablă.

Raportându-ne la contextul industrial actual, evoluÈ›ia proceselor tehnologice este net superioară față de decadele trecute, însă cu toate acestea există anumite aspecte cheie, veritabile puncte de inflexiune, de care depinde succesul per ansamblu al anumitor procese de producÈ›ie. Un astfel de aspect cheie este utilizarea de cleme cu acÈ›ionare rapidă, adică a unor dispozitive de strângere care asigură, spre exemplu, fixarea pieselor în cadrul multor procese de prelucrare. Clemele de strângere sunt astfel elemente de bază pentru asigurarea preciziei È™i a fluidității etapelor procesului de producÈ›ie. Clemele de fixare sunt foarte utile în diverse confecÈ›ii metalice, în tâmplărie, în prelucrări mecanice, sunt nelipsite în atelierele de sudură È™i, de asemenea, în industria automotive. Clemele de strângere rapidă nu sunt doar o opÈ›iune profesională. Ele sunt alese inclusiv pentru a fi folosite în ateliere personale, acolo unde se doreÈ™te obÈ›inerea unui nivel de calitate superior, de regulă peste rezultatele obÈ›inute printr-o angrenare de tip hobby.

O largă varietate de cleme 


HIQTECH face accesibile pe piaÈ›a din România toate tipurile de cleme produse de RAIS. AÈ™adar, în oferta de pe hiqtech.ro găsim atât cleme de strângere orizontale, cât È™i cleme de fixare verticale; cleme de fixare push-pull sau cleme de strângere cu cârlig. Există atât modelele de cleme de strângere manuale, cât È™i de tip pneumatic. Aceste dispozitive sunt de regulă fabricate din oÈ›el de înaltă calitate È™i rezistență, dar regăsim de asemenea È™i cleme fabricate din inox.

În general, materialul din care sunt confecÈ›ionate clemele RAIS este oÈ›el galvanizat sau oÈ›el de construcÈ›ie oxidat, dar există È™i modele realizate din inox. Fiecare model de clemă vine cu È™tifturi din oÈ›el inoxidabil încorporate în manÈ™oane moletate îmbunătățite termo-chimic. Îmbinările pieselor sunt lubrifiate din fabrică. La livrare, fiecare clemă vine, după caz, cu sistem de presare, actuator, sistem de prindere, È™aibă de ghidare, picior protector din cauciuc, cârlig.

Câteva aspecte tehnice cu privire la cleme


Caracteristicile tehnice ale dispozitivelor de prindere produse de RAIS acoperă practic toată gama de utilizări ale acestor produse. HIQTECH oferă astfel atât cleme ce exercită o forță de prindere de aproximativ 200 kg (în condiÈ›iile în care clema în sine cântăreÈ™te 180 g), cât È™i cleme ce asigură o forță de strângere de 3 tone (greutatea clemei fiind de doar 3,7 kg), È™i, desigur, o largă varietate între aceste extreme. Fiecare tip de clemă este mai adecvată pentru un anumit proces tehnologic. Producătorul poate decide astfel dacă sunt mai adecvate clemele orizontale, sau cele verticale (fiecare cu posibilitatea de a avea baza orizontală, verticală, laterală, sau fără bază). Clemele de tip push-pull sunt foarte uÈ™or de integrat în ansamblele tehnologice, iar clemele de fixare cu cârlig sunt ideale pentru a asigura fixarea în cadrul sistemelor de montare rapidă pentru a genera putere de prindere în spaÈ›ii reduse prin forță de strângere directă în jos. Clema cârlig se basculează cu uÈ™urință pentru înlăturare odată ce este eliberată.

Clemele pneumatice sunt dispozitive de strângere mai complexe care includ È™i un actuator ce controlează astfel acÈ›iunile dispozitivului. Ele au fost gândite pentru a putea înlocui foarte uÈ™or modelul de clemă manuală corespondent, fără a fi necesară o reconstrucÈ›ie majoră a ansamblelor. RAIS foloseÈ™te în cadrul clemelor pneumatice produse de ei actuatoare FESTO, METAL-WORK sau PNEUMAX. Ele se regăsesc în oferta RAIS È™i ca piese de schimb (mai puÈ›in FESTO). Alte piese de schimb incluse pentru toate tipurile de cleme sunt: mânerul flexibil, piciorul de protecÈ›ie din cauciuc, cârligul, arcul, inelul magentic pentru pistoanele pneumatice.

În ceea ce priveÈ™te aspectele comerciale, HIQTECH urmăreÈ™te să ofere un preÈ› foarte competitiv, care este doar sensibil mai ridicat față de preÈ›ul de listă al producătorului. Atuul parteneriatului direct cu RAIS, facilitat prin colaborarea cu NEXT INDUSTRY, asigură acest cadru foarte avantajos pentru obÈ›inerea în condiÈ›ii impecabile a acestor produse ce respectă standardele mondiale. Este important de menÈ›ionat È™i faptul că HIQTECH asigură un timp de livrare foarte avantajos al acestor produse. Astfel, chiar È™i pentru modelele de cleme care nu se află în stocul HIQTECH, timpul de livrare nu depășeÈ™te (în condiÈ›ii normale) 10 zile lucrătoare.

Viitorul ne rezervă inovaÈ›ii din ce în ce mai spectaculoase însă fiabilitatea È™i eficienÈ›a sistemelor pe care se bazează în prezent industria sunt cele care ne vor conduce gradat acolo. Clemele de fixare rapidă sunt niÈ™te elemente importante în tot acest cadru È™i, cel puÈ›in pentru viitorul apropiat, ele rămân chiar indispensabile în multe arii de producÈ›ie industrială.