Piese și accesorii industriale
Cleme de fixare rapida profesionale marca RAIS online exclusiv prin HIQTECH

Cleme de fixare rapida profesionale marca RAIS online exclusiv prin HIQTECH

  • Postat de: hiqtech
  • La: 12 Jul, 2023

Despre producătorul polonez RAIS există relativ puține referințe pe piața din România. Însă acest aspect tinde să se modifice din ce în ce mai mult cu ajutorul HIQTECH LABS, o companie cu capital 100% românesc. HIQTECH extinde acum pe toată piața din România parteneriatul exclusiv al RAIS cu NEXT INDUSTRY, atât prin serviciile de consultanță oferite cât și prin livrarea unei platforme online prin care orice companie sau persoană fizică poate avea acces la achiziția directă a clemelor de fixare rapidă produse de RAIS.

RAIS este o companie poloneză având o tradiție de peste 40 ani care produce piese de înaltă calitate, iar produsele de top prin care RAIS și-a construit un nume de încredere în sectorul industrial este gama sa de cleme de fixare rapidă, atât manuale cât și pneumatice. RAIS este astfel un producător foarte apreciat nu doar în Polonia și, în această direcție, stau mărturie parteneriatele lor cu companii de top de peste hotare: ALMOND ENGINEERING – Scoția, AMF – Germania, BESSEY – Germania, BRAUER – Marea Britanie, IMAO – Japonia, KOPAL – Franța. Portofoliul de servicii RAIS mai include printre altele și operațiuni de tăiere cu laser și de îndoire tablă.

Raportându-ne la contextul industrial actual, evoluția proceselor tehnologice este net superioară față de decadele trecute, însă cu toate acestea există anumite aspecte cheie, veritabile puncte de inflexiune, de care depinde succesul per ansamblu al anumitor procese de producție. Un astfel de aspect cheie este utilizarea de cleme cu acționare rapidă, adică a unor dispozitive de strângere care asigură, spre exemplu, fixarea pieselor în cadrul multor procese de prelucrare. Clemele de strângere sunt astfel elemente de bază pentru asigurarea preciziei și a fluidității etapelor procesului de producție. Clemele de fixare sunt foarte utile în diverse confecții metalice, în tâmplărie, în prelucrări mecanice, sunt nelipsite în atelierele de sudură și, de asemenea, în industria automotive. Clemele de strângere rapidă nu sunt doar o opțiune profesională. Ele sunt alese inclusiv pentru a fi folosite în ateliere personale, acolo unde se dorește obținerea unui nivel de calitate superior, de regulă peste rezultatele obținute printr-o angrenare de tip hobby.

O largă varietate de cleme 


HIQTECH face accesibile pe piața din România toate tipurile de cleme produse de RAIS. Așadar, în oferta de pe hiqtech.ro găsim atât cleme de strângere orizontale, cât și cleme de fixare verticale; cleme de fixare push-pull sau cleme de strângere cu cârlig. Există atât modelele de cleme de strângere manuale, cât și de tip pneumatic. Aceste dispozitive sunt de regulă fabricate din oțel de înaltă calitate și rezistență, dar regăsim de asemenea și cleme fabricate din inox.

În general, materialul din care sunt confecționate clemele RAIS este oțel galvanizat sau oțel de construcție oxidat, dar există și modele realizate din inox. Fiecare model de clemă vine cu știfturi din oțel inoxidabil încorporate în manșoane moletate îmbunătățite termo-chimic. Îmbinările pieselor sunt lubrifiate din fabrică. La livrare, fiecare clemă vine, după caz, cu sistem de presare, actuator, sistem de prindere, șaibă de ghidare, picior protector din cauciuc, cârlig.

Câteva aspecte tehnice cu privire la cleme


Caracteristicile tehnice ale dispozitivelor de prindere produse de RAIS acoperă practic toată gama de utilizări ale acestor produse. HIQTECH oferă astfel atât cleme ce exercită o forță de prindere de aproximativ 200 kg (în condițiile în care clema în sine cântărește 180 g), cât și cleme ce asigură o forță de strângere de 3 tone (greutatea clemei fiind de doar 3,7 kg), și, desigur, o largă varietate între aceste extreme. Fiecare tip de clemă este mai adecvată pentru un anumit proces tehnologic. Producătorul poate decide astfel dacă sunt mai adecvate clemele orizontale, sau cele verticale (fiecare cu posibilitatea de a avea baza orizontală, verticală, laterală, sau fără bază). Clemele de tip push-pull sunt foarte ușor de integrat în ansamblele tehnologice, iar clemele de fixare cu cârlig sunt ideale pentru a asigura fixarea în cadrul sistemelor de montare rapidă pentru a genera putere de prindere în spații reduse prin forță de strângere directă în jos. Clema cârlig se basculează cu ușurință pentru înlăturare odată ce este eliberată.

Clemele pneumatice sunt dispozitive de strângere mai complexe care includ și un actuator ce controlează astfel acțiunile dispozitivului. Ele au fost gândite pentru a putea înlocui foarte ușor modelul de clemă manuală corespondent, fără a fi necesară o reconstrucție majoră a ansamblelor. RAIS folosește în cadrul clemelor pneumatice produse de ei actuatoare FESTO, METAL-WORK sau PNEUMAX. Ele se regăsesc în oferta RAIS și ca piese de schimb (mai puțin FESTO). Alte piese de schimb incluse pentru toate tipurile de cleme sunt: mânerul flexibil, piciorul de protecție din cauciuc, cârligul, arcul, inelul magentic pentru pistoanele pneumatice.

În ceea ce privește aspectele comerciale, HIQTECH urmărește să ofere un preț foarte competitiv, care este doar sensibil mai ridicat față de prețul de listă al producătorului. Atuul parteneriatului direct cu RAIS, facilitat prin colaborarea cu NEXT INDUSTRY, asigură acest cadru foarte avantajos pentru obținerea în condiții impecabile a acestor produse ce respectă standardele mondiale. Este important de menționat și faptul că HIQTECH asigură un timp de livrare foarte avantajos al acestor produse. Astfel, chiar și pentru modelele de cleme care nu se află în stocul HIQTECH, timpul de livrare nu depășește (în condiții normale) 10 zile lucrătoare.

Viitorul ne rezervă inovații din ce în ce mai spectaculoase însă fiabilitatea și eficiența sistemelor pe care se bazează în prezent industria sunt cele care ne vor conduce gradat acolo. Clemele de fixare rapidă sunt niște elemente importante în tot acest cadru și, cel puțin pentru viitorul apropiat, ele rămân chiar indispensabile în multe arii de producție industrială.