Piese și accesorii industriale
Stifturi indexoare cu arc - indexoare cu cama

Stifturi indexoare cu arc - indexoare cu cama

  • Postat de: hiqtech
  • La: 7 Jun, 2024

In lumea dinamica a tehnologiei de fabricatie, inovatia deschide calea pentru cresterea productivitatii si eficientei. Desi par niste componente modeste, impactul pistoanelor de indexare si a stifturilor filetate cu bila asupra diferitelor domenii de utilizare este absolut remarcabil.

Domenii de utilizare

Natura versatila a pistoanelor de indexare si a stifturilor cu arc le face indispensabile într-o gama larga de industrii. Indiferent daca este vorba de sectorul auto, aerospatial, medical sau electronic, aceste indexoare minimaliste, dar puternice, îsi gasesc aplicabilitatea.

La fel ca manerele ajustabile, indexoarele cu arc sau cu plunjer permit prinderea si deblocarea sistemelor mecanice manuale, garantând etanseitate si siguranta maxima, cu avantajele de a fi mai rapide, necesita mai putina forta si se adapteaza mai bine la utilizarea frecventa si repetata, reduc la minim uzura componentelor.

Exista multe aplicatii în cele mai variate sectoare, oriunde exista echipamente care necesita ajustari continue, precum aparate de fitness, lifturi, scari metalice, paturi si alte articole sanitare, biciclete stationare si biciclete, unelte si masini agricole.

În industria auto, aceste indexoare cu arc sau plunjer joaca un rol vital în asigurarea preciziei si fiabilitatii. De la mecanismele de ghidare si indexare din liniile de productie pâna la asigurarea componentelor în timpul asamblarii vehiculului, aceste instrumente minuscule, dar puternice, ofera stabilitatea si precizia necesare.

Când vine vorba de industria aerospatiala, pistoanele de indexare si stifturile cu bila nu doar ca îndeplinesc un rol bine definit, dar e necesar sa se alinieze cerintelor ridicate ale acestei industrii. Acestea ajuta la alinierea componentelor complexe, la asigurarea conexiunilor cruciale si la facilitarea activitatilor operationale fara probleme pe tot parcursul procesului de fabricatie. Capacitatea lor de a face fata la temperaturi extreme si de a rezista la presiuni intense le face perfecte pentru astfel de aplicatii solicitante.

În domeniul medical, unde precizia este primordiala, pistoanele de indexare contribuie la asamblarea dispozitivelor si echipamentelor medicale. Aceste componente asigura alinierea corecta, faciliteaza ajustarile rapide si garanteaza cele mai înalte standarde de calitate si siguranta.

Tehnologia de fabricatie

În timp ce domeniile de utilizare pentru aceste produse sunt diverse, impactul lor asupra tehnologiei de fabricatie este constant transformator. Aceste componente ofera o serie de beneficii care se traduc într-o eficienta sporita, minimizarea timpilor de nefunctionare si îmbunatatirea calitatii generale a proceselor de productie.

Pistoanele de indexare, de exemplu, permit o pozitionare rapida si precisa. Știfturile lor retractabile permit ajustari rapide si blocarea sigura în pozitie, minimizând erorile umane si maximizând precizia. În consecinta, producatorii sunt martori ai ciclurilor de productie îmbunatatite, deseurilor reduse si eficientei operationale îmbunatatite.

„Best-buy” ale producatorului italian GAMM

Producatorul italian GAMM, în cei peste 65 de ani de activitate, a dezvoltat o serie accesorii industriale de cea mai buna calitate. Iata câteva dintre cele mai populare modele de indexoare si stifturi cu bila oferite de GAMM:

indexor cu arc APS/A

Știftul filetat cu bila si arc APS/A
- corp filetat din otel, cu cap crestat pentru surubelnita. Bila si arcul sunt din INOX.
- Corp filetat: M3 - M24
- Lungime: 7mm - 34mm
- Sarcina maxima presiune arc: 2N - 270N
- Modele disponibile: 20
- Nivel de conformitate / certificare: REACH, RoHS

piston de indexare pna

Pistonul de indexare PNA - PNA/C
- corp filetat din otel zincat, cu pozitie de blocare.
- Știft realizat din otel galvanizat
- Roata de mâna moletata / termoplastic
- Piulita de blocare din otel galvanizat
- Modele disponibile: 18
- Nivel de conformitate / certificare: REACH, RoHS