Piese și accesorii industriale
Stifturi indexoare cu arc - indexoare cu cama

Stifturi indexoare cu arc - indexoare cu cama

  • Postat de: hiqtech
  • La: 17 Nov, 2023

În lumea dinamică a tehnologiei de fabricație, inovația deschide calea pentru creșterea productivității și eficienței. Deși par niste componente modeste, impactul pistoanelor de indexare și a știfturilor filetate cu bilă asupra diferitelor domenii de utilizare este absolut remarcabil.

Domenii de utilizare

Natura versatilă a pistoanelor de indexare și a știfturilor cu arc le face indispensabile într-o gamă largă de industrii. Indiferent dacă este vorba de sectorul auto, aerospațial, medical sau electronic, aceste indexoare minimaliste, dar puternice, își găsesc aplicabilitatea.

La fel ca manerele ajustabile, indexoarele cu arc sau cu plunjer permit prinderea si deblocarea sistemelor mecanice manuale, garantând etanșeitate și siguranță maximă, cu avantajele de a fi mai rapide, necesită mai puțină forță și se adaptează mai bine la utilizarea frecventa și repetată, reduc la minim uzura componentelor.

Există multe aplicații în cele mai variate sectoare, oriunde există echipamente care necesită ajustări continue, precum aparate de fitness, lifturi, scări metalice, paturi și alte articole sanitare, biciclete staționare și biciclete, unelte și mașini agricole.

În industria auto, aceste indexoare cu arc sau plunjer joacă un rol vital în asigurarea preciziei și fiabilității. De la mecanismele de ghidare și indexare din liniile de producție până la asigurarea componentelor în timpul asamblarii vehiculului, aceste instrumente minuscule, dar puternice, oferă stabilitatea și precizia necesare.

Când vine vorba de industria aerospațială, pistoanele de indexare și știfturile cu bilă nu doar că îndeplinesc un rol bine definit, dar e necesar să se alinieze cerințelor ridicate ale acestei industrii. Acestea ajută la alinierea componentelor complexe, la asigurarea conexiunilor cruciale și la facilitarea activităților operaționale fără probleme pe tot parcursul procesului de fabricație. Capacitatea lor de a face față la temperaturi extreme și de a rezista la presiuni intense le face perfecte pentru astfel de aplicații solicitante.

În domeniul medical, unde precizia este primordială, pistoanele de indexare contribuie la asamblarea dispozitivelor și echipamentelor medicale. Aceste componente asigură alinierea corectă, facilitează ajustările rapide și garantează cele mai înalte standarde de calitate și siguranță.

Tehnologia de fabricație

În timp ce domeniile de utilizare pentru aceste produse sunt diverse, impactul lor asupra tehnologiei de fabricație este constant transformator. Aceste componente oferă o serie de beneficii care se traduc într-o eficiență sporită, minimizarea timpilor de nefuncționare și îmbunătățirea calității generale a proceselor de producție.

Pistoanele de indexare, de exemplu, permit o poziționare rapidă și precisă. Știfturile lor retractabile permit ajustări rapide și blocarea sigură în poziție, minimizând erorile umane și maximizând precizia. În consecință, producătorii sunt martori ai ciclurilor de producție îmbunătățite, deșeurilor reduse și eficienței operaționale îmbunătățite.

„Best-buy” ale producatorului italian GAMM

Producătorul italian GAMM, în cei peste 65 de ani de activitate, a dezvoltat o serie accesorii industriale de cea mai buna calitate. Iată câteva dintre cele mai populare modele de indexoare și știfturi cu bilă oferite de GAMM:

indexor cu arc APS/A

Știftul filetat cu bilă și arc APS/A
- corp filetat din otel, cu cap crestat pentru șurubelniță. Bila si arcul sunt din INOX.
- Corp filetat: M3 - M24
- Lungime: 7mm - 34mm
- Sarcina maxima presiune arc: 2N - 270N
- Modele disponibile: 20
- Nivel de conformitate / certificare: REACH, RoHS

piston de indexare pna

Pistonul de indexare PNA - PNA/C
- corp filetat din oțel zincat, cu poziție de blocare.
- Știft realizat din oțel galvanizat
- Roata de mână moletată / termoplastic
- Piuliță de blocare din oțel galvanizat
- Modele disponibile: 18
- Nivel de conformitate / certificare: REACH, RoHS